Польща обмежить пересування російських дипломатів по країні

Польща обмежить пересування російських дипломатів по країні

Укрінформ
Польща вводить обмеження на пересування російських дипломатів по території країни, які стосуватимуться усіх, крім посла РФ.

Про це після завершення засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає Укрінформ з посиланням на Onet.pl.

“Я щойно оголосив про рішення Польщі у зв’язку з участю Росії в гібридній війні проти Євроcоюзу та Польщі. Будуть введені обмеження на пересування російських дипломатів по нашій країні”,- заявив Сікорський.

За його словами, російське посольство у Варшаві незабаром отримає відповідну ноту.

Обмеження стосуватимуться як посольства РФ, такі і консульств. Зокрема, дипломати з посольства РФ зможуть пересуватися виключно в межах Мазовецького воєводства (адміністративний центр - Варшава), а консули - у межах воєводств, де вони працюють. Обмеження стосуватимуться усіх дипломатів і консулів, крім посла РФ у Польщі.

Читайте також: Посол: Готовність Польщі розмістити у себе ядерну зброю - це потужний сигнал РФ

“Інші країни вже мають такі положення, і ми розраховуємо на те, що й нові країни наслідуватимуть наш приклад”, - зазначив Сікорський.

Глава польської дипломатії наголосив, що Варшава має докази того, що РФ санкціонувала диверсії в Європі.

“Ми сподіваємося, що Російська Федерація сприйме це як дуже серйозний попереджувальний сигнал”, - наголосив глава МЗС Польщі.

Крім посольства і консульського відділу у Варшаві Росія має генконсульства у Гданську (адміністративний центр Поморсього воєводства), Познані (адміністративний центр Великопольського воєводства) і Кракові (адміністративний центр Малопольського воєводства).

Як повіомлялося, нещодавно прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що останнім часом польські спецслужби затримали загалом 12 осіб, які планували акти саботажу і диверсії на території Польщі в інтересах Росії. За його словами, до пожежі у торговому центрі у Варшаві, що сталася 12 травня, могли бути причетні спецслужби РФ.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-