Польські спецслужби затримали ще трьох осіб за спроби диверсій на користь Росії - Туск

Польські спецслужби затримали ще трьох осіб за спроби диверсій на користь Росії - Туск

Укрінформ
Спецслужби Польщі у вівторок вночі затримали трьох осіб за спроби саботажу і диверсій на користь Росії. До нещодавньої пожежі у торговому центрі "Маривільська 44" у Варшаві могли бути причетні спецслужби РФ.

Про це під час пресконференції у вівторок у Варшаві заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

"Польські спецслужби працюють дуже ефективно у контексті спроб саботажу і диверсій на території Польщі і сусідніх країн, в основному Литва й Латвія є під загрозою. Я вчора інформував про затримання дев’ятьох осіб, сьогодні вночі затримано ще трьох осіб. Сьогодні ми не маємо сумнівів, що активність російських і білоруських служб є значною", – підкреслив Туск.

Прем’єр Польщі додав, що польські спецслужби припускають і зараз перевіряють усі версії, "але дуже ймовірно, що російські спецслужби були також задіяні до гучної пожежі на Маривільській" (торговий центр "Маривільська 44" у Варшаві). Він додав, що зараз ведеться слідство у цій справі.

Читайте також: Польща може затопити окремі ділянки кордону з РФ та Білоруссю - Туск

Як повідомлялося, спецслужби Польщі заарештували дев’ять осіб, які на замовлення російських спецслужб вчиняли акти саботажу на території країни.

У ніч проти неділі, 12 травня, на території торгового комплексу "Маривільська 44" у Варшаві сталася масштабна пожежа, вогонь охопив майже всю територію закладу. Унаслідок пожежі весь торговий комплекс згорів, постраждалих немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-