Рада міністрів ЄС наступного понеділка розгляне ситуацію в Грузії

Рада міністрів ЄС наступного понеділка розгляне ситуацію в Грузії

Укрінформ
Рада міністрів ЄС із закордонних справ наступного понеділка розгляне ситуацію, що склалася в Грузії після ухвалення парламентом цієї країни закону «про іноагентів».

Про це сьогодні у Брюсселі на брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відносини між Грузією і Європейським Союзом визначаються та будуть визначатися також з огляду на цей останній розвиток. Грузія буде однією з тем, що будуть обговорюватися наступного понеділка між міністрами закордонних справ ЄС, після серйозного розвитку подій навколо закону щодо «закордонної прозорості». Я можу лише повторити, що Європейський Союз є партнером і другом для народу Грузії, який у переважній більшості продемонстрував бажання рухатися європейським шляхом», - наголосив Стано.

Він нагадав, що саме виходячи із волі народу країни грузинська влада подала заявку на входження до Євросоюзу. Процес входження до ЄС означає, що країна-кандидат має відповідати демократичним критеріям. Грузинський закон про «іноземні впливи», який знову буде обговорюватися в парламенті Грузії після вето президента країни, за словами речника, не наближає Грузію до цієї мети. Дух та буква цього законодавства не відповідають тим принципам і цінностям, яких, як заявляла влада Грузії, вони хочуть дотримуватися.

«Ми працюємо з нашими грузинськими друзями і партнерами, щоб донести до них дуже чітко, що це означає – бути країною-кандидатом на входження до Європейського Союзу. Країни-члени обговорять поточну ситуацію та розвиток. Вони визначать, як ми будемо просуватися вперед», - сказав речник ЄС.

Читайте також: США запроваджують обмеження щодо видачі віз для громадян Грузії через закон про «іноагентів»

Як повідомлялося, 27-го травня у Брюсселі відбудеться зустріч Ради міністрів із закордонних справ, першим питанням якої буде обговорення ситуації в Україні та триваючої російської агресії, що відбудеться після неформального обміну думками з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у форматі відеоконференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-