Нова Каледонія перед візитом Макрона зазнала масштабної кібератаки з російських IP-адрес

Нова Каледонія перед візитом Макрона зазнала масштабної кібератаки з російських IP-адрес

Укрінформ
У французькій заморській території, Новій Каледонії, перед приїздом президента Еммануеля Макрона заявили про масштабну кібератаку з російських IP-адрес.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BFM TV.

“Минулої ночі ми зазнали безпрецедентної кібератаки в Новій Каледонії, оскільки постачальник доступу до інтернету зазнав атаки ззовні на IP-адресу з метою перевантажити мережу Нової Каледонії”, - пояснив представник місцевого уряду Крістофер Жіжес.

Він додав, що мільйони електронних листів були надіслані одночасно на адресу електронної пошти, щоб зробити її непрацездатною.

За його словами, більшість ідентифікованих IP-адрес походять з Росії.

Він також зазначив, що сама кібератака сталася невдовзі після оголошення про візит президента Франції Еммануеля Макрона до Нової Каледонії.

Сам Макрон вирушив у вівторок увечері з Парижа до Нової Каледонії, де він планує створити «місію» з метою заспокоїти ситуацію на архіпелазі, де з минулого понеділка тривають заворушення, внаслідок яких загинули вже шість осіб.

Читайте також: Європейські спецслужби попереджають про підготовку Росією диверсій по всьому континенту - FT

Як повідомляв Укрінформ, Франція запроваджує режим надзвичайного стану у своїй заморській території - Новій Каледонії. Таке рішення ухвалене на прохання президента республіки Еммануеля Макрона на засіданні Ради оборони.

Раніше Франція надала Новій Каледонії унікальний статус, санкціонувавши там власну виконавчу владу, яка мала провести три референдуми, за результатами яких архіпелаг міг би отримати повну незалежність.

Однак минулого вівторка депутати Національної асамблеї проголосували за реформу, яка розморожує виборче право для 25 тисяч громадян, переважно не корінного народу - канакців. Канаки - учасники руху за незалежність - стверджують, що це розмиває електорат та призводить до подальшої маргіналізації корінного народу.

Текст реформи ще має бути проголосований на засіданні Конгресу, якщо до цього часу не буде досягнуто згоди щодо тексту між партіями, які виступають за незалежність Нової Каледонії, та партіями-супротивниками незалежності.

Фото з сайту blog.code42.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-