Канада розширила санкції проти Росії через військову співпрацю із КНДР

Канада розширила санкції проти Росії через військову співпрацю із КНДР

Укрінформ
Канада розширила санкції щодо Росії через її незаконну військову співпрацю із КНДР.

Про це оголосила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наші санкції надсилають чіткий меседж: Канада засуджує російську військову співпрацю із Північною Кореєю, яка впливає на безпеку у Європі, Індо-Тихоокеанському регіоні та решті світу. Канада непохитна у підтримці суверенітету України та її народу, який протистоїть жорстоким діям Кремля”, - сказала Жолі.

У МЗС уточнили, що до санкційного переліку потрапили дві особи й шість російських компаній. “Дві особи, внесені сьогодні до санкційного переліку, - це високопоставлені представники російських підприємств, тісно пов’язаних із російською армією й причетних до перевезення зброї з Північної Кореї до Росії. Шість нових підсанкційних компаній - це російські логістичні фірми, які володіють чи керують літаками та суднами, які використовувалися для доставки зброї з КНДР до Росії”, - зазначили у відомстві.

Читайте також: Британія ввела нові санкції проти компаній з Північної Кореї та Росії

У міністерстві наголосили, що напад Росії на Україну є незаконним, а закупівля зброї для використання у війні суперечить резолюціям Радбезу ООН, пов’язаним із Північною Кореєю.

Як повідомлялося, канадські санкції діють проти понад 2200 російських фізичних та юридичних осіб, які брали участь у порушенні суверенітету України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-