Байден назвав обурливим рішення прокурора МКС та підтвердив підтримку Ізраїлю

Байден назвав обурливим рішення прокурора МКС та підтвердив підтримку Ізраїлю

Укрінформ
Джо Байден назвав обурливим запит прокурора Міжнародного кримінального суду на арешт керівників Ізраїлю та наголосив, що США підтримуватимуть цю країну в умовах безпекових загроз.

Про це президент США заявив у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Запит прокурора МКС щодо ордерів на арешт ізраїльських лідерів є обурливим. Дозвольте мені чітко сказати: хоч би що мав на увазі цей прокурор, між Ізраїлем і ХАМАСом немає жодного знаку рівняння», - наголосив Байден.

За його словами, Сполучені Штати «завжди підтримуватимуть Ізраїль на тлі загроз його безпеці».

Читайте також: Нетаньягу назвав рішення МКС про свій арешт «новим антисемітизмом»

У цьому контексті радник Білого дому Джон Кірбі під час пресбрифінгу заявив: США вважають, що Міжнародний кримінальний суд не має юрисдикції стосовно ситуації в секторі Гази.

У відповідь на запитання, чому США підтримують зусилля України у документуванні воєнних злочинів РФ, та не вважають, що Ізраїль чинить так само як і Росія, Кірбі вказав на саму суть та цілі конфліктів.

«Я нагадав би всім, що справжня військова ціль Путіна – вбивати невинних українських людей. Тобто він навмисно цілить по цивільній інфраструктурі з метою убивств невинних мирних жителів, і це закладено в його операційну стратегію»,- зазначив представник Білого дому.

Читайте також: Перемога над ХАМАС потребуватиме не лише військових зусиль - генерал Браун

Водночас, за його словами, ЦАХАЛ намагається убезпечити країну від терористичної діяльності ХАМАСу, хоча в Газі справді загинуло багато цивільних. Кірбі зазначив, що США в спілкуванні з Ізраїлем продовжує наполягати, аби удари були більш цілеспрямованими й точними. При цьому він підкреслив, що ізраїльські солдати не мають прямих наказів іти та вбивати невинних цивільних у секторі Гази.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок прокурор Міжнародного кримінального суду зажадав ордерів на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, міністра оборони Йоава Галанта та трьох лідерів терористичного угрупування ХАМАС.

Фото: Wade Vandervort

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-