Нетаньягу назвав рішення МКС про свій арешт «новим антисемітизмом»

Нетаньягу назвав рішення МКС про свій арешт «новим антисемітизмом»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що "абсурдний і фальшивий" ордер головного прокурора МКС "спрямований проти всієї держави Ізраїль".

Про це він сказав у своєму відеозверненні, повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Міністр заявив, що ордер спрямований проти солдатів ЦАХАЛу, які "з найвищим героїзмом борються проти підлих вбивць з ХАМАСу".

"Як ви смієте порівнювати монстрів ХАМАСу з солдатами ЦАХАЛу, найморальнішої армії у світі? З якою зухвалістю ви порівнюєте ХАМАС, який вбивав, палив, різав, ґвалтував і викрадав наших братів і сестер, з солдатами ЦАХАЛу, які ведуть справедливу війну, що не має аналогів, з мораллю, яка не має собі рівних?", - спитав Нетаньягу.

Він заявив, що "з огидою" відкидає заяву головного прокурора МКС Каріма Хана, називаючи її "повним спотворенням реальності", і сказав, що це є прикладом "нового антисемітизму", який перемістився з університетських кампусів до Гааги.

Читайте також: В Ізраїлі відреагували на рішення прокурора МКС про ордер на арешт Нетаньягу та глави міноборони

Нетаньягу пообіцяв, що "спроба МКС зв'язати нам руки провалиться", що жоден міжнародний форум "не завадить нам завдати удару по тих, хто прагне нашого знищення", і що Ізраїль повалить ХАМАС і досягне "повної перемоги".

Як повідомляв Укрінформ, прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) запросив видачу ордерів на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, міністра оборони Йоава Галанта та трьох лідерів терористичного угрупування ХАМАС.

 Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-