Перемога над ХАМАС потребуватиме не лише військових зусиль - генерал Браун

Перемога над ХАМАС потребуватиме не лише військових зусиль - генерал Браун

Укрінформ
Зважаючи на ідеологію, на якій заснований ХАМАС, знищити це угруповання, лише завдавши йому нищівної поразки на полі бою, не вдасться.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку висловив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун під час пресконференції.

“ХАМАС - це не тільки угруповання, а й ідеологія. Тому встановлення миру й досягнення безпеки для Ізраїлю та всього регіону потребуватиме не лише військових зусиль, а й іншої допомоги”, - сказав Браун.

За його словами, саме тому США багато роблять для захисту цивільних у Газі та доставки гуманітарної допомоги тим, хто її потребує.

Читайте також: США вимагають від Ізраїлю обмежити військову кампанію в секторі Гази

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль. Бойовики вбили близько 1200 осіб та захопили майже 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків. Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинуло понад 30 тис. палестинців.

Читайте також: Ізраїльські військові знайшли тіло громадянки Німеччини, яку ХАМАС викрав 7 жовтня

Цього тижня прокурор Міжнародного кримінального суду дав запит щодо ордерів на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, міністра оборони Йоава Галанта та трьох лідерів терористичного угрупування ХАМАС.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-