У Фінляндії анонсували законопроєкт про блокування в’їзду для мігрантів з території РФ

У Фінляндії анонсували законопроєкт про блокування в’їзду для мігрантів з території РФ

Укрінформ
Наступного тижня Фінляндія запропонує зміни до національного законодавства, що дозволить прикордонникам блокувати в’їзд мігрантів з території РФ.

Як передає Укрінформ, рішення сьогодні анонсував прем'єр-міністр країни Петтері Орпо, повідомляє Reuters.

Орпо заявив, що наступного тижня відповідна пропозиція буде передана до парламенту, де її передадуть на розгляд конституційного комітету. Для її схвалення знадобиться п’ять шостих голосів, поданих у парламенті.

«Оскільки це явище (міграційний тиск на кордони ЄС - ред.) знаходиться в руках Росії - хто, звідки і коли приходить до кордону Фінляндії - ми не можемо цього допустити. Тому ми повинні посилити наше законодавство», - сказав Орпо журналістам.

Запропонований законопроект дозволить прикордонним службам блокувати перетин кордону з території РФ, за потреби - із застосуванням сили. Але це не буде стосуватися дітей та людей з обмеженими можливостями, чиї заяви про притулок Фінляндія продовжуватиме приймати.

Агенція нагадує, що після того, як Фінляндія закрила свої наземні пункти пропуску з РФ, кордон перетнули менше 40 мігрантів, тоді як минулого року через пункти пропуску прибули близько 1300 осіб. Наразі на кордоні Фінляндії з РФ залишається відкритим один залізничний переїзд, що працює лише для вантажів.

«У Росії все ще є тисячі людей, які чекають можливості дістатися до фінського кордону», - сказав Орпо, посилаючись на дані розвідки.

Фінляндія має спільний кордон з РФ протяжністю 1340 км.

Читайте також: Фінляндія хоче залучити резервістів до патрулювання кордону з Росією

Як повідомляв Укрінформ, уперше кордон між Фінляндією та РФ закрили у листопаді 2023 року через значне збільшення кількості шукачів притулку, які прибували з боку РФ. Згодом фінська влада вирішила 14 грудня відкрити два прикордонні пункти - Вааліма та Ніірала. Однак першого ж дня з боку РФ прибули понад 100 прохачів притулку, після чого влада знову закрила кордон.

Уряд Фінляндії вирішив з 15 квітня призупинити роботу морських пунктів пропуску на кордоні з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-