Екоактивісти паралізували роботу аеропорту Мюнхена

Екоактивісти паралізували роботу аеропорту Мюнхена

Укрінформ
Активісти руху «Останнє покоління» (Letzte Generation), які виступають на захист клімату, в суботу проникли на територію аеропорту Мюнхена та заблокували рух літаків, розмістившись на злітно-посадковій смузі.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Зазначається, що роботу аеропорту паралізовано з міркувань безпеки.

У своєму обліковому записі в соцмережі Х активісти «Останнього покоління» опублікували кілька фото та відео з акції. На них екозахисники сидять на злітно-посадковій смузі серед поліцейських. Акція протесту пояснюється тим, що на частку авіатранспорту припадає майже десять відсотків викидів парникових газів у Німеччині, які сприяють глобальному потеплінню. Активісти закликають уряд вжити рішучіших заходів у зв'язку зі зміною клімату.

Аеропорт Мюнхена цими вихідними планував обслужити 2860 рейсів і близько 350 тис. пасажирів.

Торік екоактивісти вже організовували подібні акції в кількох німецьких аеропортах, наприклад, у Берліні, Гамбурзі та Дюссельдорфі.

У Мюнхені блокада аеропорту проводилася у грудні 2022 року. Тоді через акцію «Останнього покоління» літак із екстреним пацієнтом на борту зміг приземлитися в аеропорту баварської столиці лише після 20-хвилинної затримки.

Читайте також: Грету Тунберг утретє оштрафували через блокування шведського парламенту

Як повідомляв Укрінформ, у березні екологічні активісти з групи Letzte Generation («Останнє покоління») пофарбували помаранчевою фарбою стіну відомства Федерального канцлера в Берліні.

Фото: David Young/dpa/picture alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-