Нідерландські партії досягли домовленостей щодо нового уряду

Нідерландські партії досягли домовленостей щодо нового уряду

Укрінформ
Лідери чотирьох політичних партій Нідерландів досягли домовленостей, необхідних для формування нового уряду.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“PVV(Партія свободи), VVD (Народна партія за свободу і демократію), NSC (Новий соціальний контракт) і BBB (Фермерсько-громадянський рух) досягли згоди, потрібно далі обговорити прем'єр-міністра”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лідер ультраправої PVV (Партія свободи) Герт Вілдерс заявив про це журналістам після останнього раунду перемовин.

“Ми досягли угоди”, - сказав Вілдерс. Тепер лідери мають окремо обговорити документ із парламентськими фракціями своїх партій.

За словами Вілдерса, серед іншого обговорювалося і питання того, хто стане новим прем'єр-міністром країни, проте поки що остаточного рішення не прийнято.

“Ім'я буде названо пізніше”, - сказав він, не уточнивши термінів.

Варто зазначити, що партія Вілдерса здобула перемогу на парламентських виборах у Нідерландах у листопаді 2023 року, після чого він розпочав переговори із ще трьома політичними силами BBB (Фермерсько-громадянський рух), NSC (Новий соціальний контракт) та VVD (Народна партія за свободу і демократію) для отримання більшості у парламенті та формування нового уряду.

Читайте також: Байден запропонував Трампу двічі провести дебати перед виборами

Сторони не змогли домовитися про створення традиційної коаліції більшості, в якій лідер партії, що перемогла, обіймає посаду прем'єр-міністра.

Тому зараз йдеться про створення так званого позапарламентського кабінету.

Як повідомляв Укрінформ, виборча рада Нідерландів 1 грудня 2023 року підтвердила перемогу ультраправої PVV (Партія свободи) Герта Вілдерса на позачергових парламентських виборах.

Фото: Jeroen Meuwsen Fotografie 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-