Туск не прийшов на зустріч до Дуди щодо ядерної зброї

Туск не прийшов на зустріч до Дуди щодо ядерної зброї

Укрінформ
Глава польського уряду Дональд Туск не прийшов зранку 1 травня на зустріч з президентом Анджеєм Дудою на його запрошення з приводу теми можливого розміщення ядерної зброї на території Польщі.

Про це повідомив міністр канцелярії президента РП Войцєх Коларський, передає Укрінформ із посиланням на TVN24.

«Міністр Ян Грабєц (голова канцелярії прем'єра - ред.) поінформував у вівторок ввечері, що у зв’язку з проблемами із здоров’ям він не зможе бути присутнім на зустрічі», - зазначив Коларський.

Президентський міністр додав, що для нього така позиція Туска є «дивною», оскільки прем’єр напередодні з’являвся публічно, зокрема виголосив промову з приводу чергової річниці приєднання Польщі до ЄС.

Проте він зазначив, що попри це двері президентського палацу завжди відкриті для прем'єра Польщі.

Згодом під час виступу з нагоди 20-річчя вступу Польщі до ЄС президент Дуда заявив, що прем'єр Туск, на жаль, не прийняв його запрошення разом звернутися до польського суспільства з приводу річниці членства в ЄС. Він висловив сподівання, що разом з прем'єром вони продовжуватимуть політику успішного членства Польщі в ЄС.

Читайте також: Cікорський - щодо ядерної зброї у Польщі: Чим менше про це говорять, тим краще

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда заявив в інтерв’ю виданню Fakt, що країна готова розмістити на своїй території ядерну зброю, якщо союзники ухвалять таке рішення з метою посилення східного флангу НАТО.

Прем'єр-міністр Дональд Туск у цьому зв'язку заявив, що планує якомога швидше зустрітися з президентом, щоб зрозуміти його наміри.

Дуда призначив таку зустріч на 1 травня, але в четвер стало відомо, що вона не відбудеться, оскільки у Туска запалення легенів і він на деякий час припинить публічну активність.

Після цього Туск обмежив публічну активність, але напередодні в саду Ради міністрів РП він виголосив перед журналістами заяву з приводу 20-ї річниці вступу Польщі до ЄС.

Читайте також: Дуда і Науседа вважають, що програму ядерної зброї треба розширити на східну Європу

Міністр закордонних справ Радослав Сікорський заявив нещодавно журналістам у Сеймі, що у Польщі за зовнішню політику відповідає уряд, і він «не уповноважував президента» Анджея Дуду публічно говорити про програму Nuclear Sharing щодо розміщення ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-