Штати і Південна Корея провели навчання з боротьби із GPS-перешкодами від КНДР

Штати і Південна Корея провели навчання з боротьби із GPS-перешкодами від КНДР

Укрінформ
Сполучені Штати та Південна Корея провели спільні навчання, щоб протистояти потенційним атакам Північної Кореї з глушіння глобальної системи позиціювання (GPS) та іншим космічним загрозам.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Ескадрилья космічних операцій ВПС і Космічні сили США в Південній Кореї сформували інтегровану групу для проведення навчань у рамках Корейських льотних навчань (KFT), щорічних великомасштабних навчань Повітряних сил.

Зазначається, що це перший випадок участі інтегрованої групи космічних операцій у KFT - двотижневих навчаннях, які тривають з 12 квітня на авіабазі в Гунсані, за 178 кілометрів на південь від Сеула.

Під час навчань союзні сили змоделювали сценарії із запобігання перешкодам супутникового зв'язку і підвищення точності систем GPS проти потенційних північнокорейських загроз. Використовуючи дані, зібрані американськими військовими супутниками, вони передавали координати атак перешкод і відповідну інформацію союзним силам, що дало змогу південнокорейським і американським винищувачам точно націлюватися на джерело атак перешкод.

Команда також обговорила способи інтеграції південнокорейських супутників у реальні місії та операції, щоб підготуватися до їх розгортання в майбутньому.

Читайте також: Хакери КНДР атакують оборонні компанії Південної Кореї

Ескадрилья космічних операцій була створена в грудні 2022 року як інтегрований підрозділ для космічних операцій і спостереження за розвитком космічних можливостей Пхеньяна.

Південна Корея вивела на орбіту свій перший військовий розвідувальний супутник торік у грудні та ще один раніше цього місяця. Загалом до 2025 року країна планує розмістити 5 своїх супутників для кращого моніторингу Північної Кореї.

Як повідомляв Укрінформ, тисячі рейсів до та з Великої Британії відчули наслідки глушіння глобальної системи позиціювання (GPS) у регіоні, за чим, імовірно, стоїть Росія.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-