Євросоюз усвідомлює термінову необхідність постачання в Україну засобів ППО - Боррель

Євросоюз усвідомлює термінову необхідність постачання в Україну засобів ППО - Боррель

Укрінформ
Країни Європейського Союзу усвідомлюють необхідність прискорити постачання в Україну засобів протиповітряної оборони та ракет-перехоплювачів для захисту від російських атак.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель у Люксембурзі за підсумками Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вислухали міністра (закордонних справ України) Кулебу та міністра оборони Умєрова, які пояснили нам, наскільки важка ситуація. Цифри дійсно жахають, і той спосіб, у який Росія атакує Україну, з використанням ракет, дронів та керованих бомб… Це все є очевидною ознакою щодо терміновості дій для Європейського Союзу та всіх союзників України. Найважливішим є надання батарей протиповітряної оборони та боєприпасів до них», - сказав Боррель.

За його словами, сьогоднішня зустріч відбулася в форматі Jumbo – за одночасною участю міністрів закордонних справ і міністрів оборони, що підкреслює нагальність прискорення військової допомоги Україні.

«Лише керованих бомб, за даними української сторони, Росія застосувала 7000 протягом чотирьох місяців - це означає близько 60 бомб на день. Відбуваються постійні обстріли на Сході. І це - частина стратегії Путіна. З іншого боку, очевидно, що Україні бракує зброї для самозахисту і щоб відбивати російську агресію… Важливо поставити в Україну перехоплювачі та надати більше військової підтримки, щоб захистити ключові українські міста», - підкреслив Боррель.

Він зазначив, що нагальність такої допомоги засвідчують і цілеспрямовані атаки Росії проти української енергосистеми, яка зараз є пріоритетною ціллю для російських атак і також потребує негайного захисту.

Читайте також: Європа має передати Україні Patriot та інші засоби ППО з власних арсеналів - Боррель

Як повідомлялося, минулого тижня глави держав та урядів ЄС погодили політичне рішення щодо необхідності термінового збільшення допомоги Україні. Сьогодні у Люксембурзі міністри закордонних справ та міністри оборони країн ЄС обговорили шляхи реалізації цього рішення.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-