У США євродепутата з німецької АдН підозрюють в отриманні російських грошей - ЗМІ

У США євродепутата з німецької АдН підозрюють в отриманні російських грошей - ЗМІ

Укрінформ
Депутат від правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини» (АдН) у Європарламенті Максиміліан Кра під час візиту до Нью-Йорка в грудні 2023 року був допитаний Федеральним бюро розслідувань США щодо можливого отримання «сумнівних платежів із близьких Кремлю джерел».

Про це повідомляє DW з посиланням на німецькі ЗМІ, передає Укрінформ.

Зазначається, що американські спецслужби отримали доступ до повідомлення з чату між Кра та підозрюваним у державній зраді колишнім народним депутатом України Олегом Волошиним з нині забороненої партії «Опозиційна платформа - За життя», який раніше був начальником служби міжнародного співробітництва на телеканалі "112" Віктора Медведчука - кума президента РФ Володимира Путіна.

Ймовірно, ФБР побачило це повідомлення, коли перевіряло мобільний телефон Волошина під час однієї з його поїздок, йдеться у повідомленні. Сам він заявляв, що влітку 2021 року в аеропорту Вашингтона у нього забрали телефон та зчитали всю інформацію з нього.

У повідомленні Волошин пише Кра, що проблему з «компенсацією за технічні завдання» вирішили, і з травня «все буде так, як було до лютого». Журналісти вважають, що «це формулювання дозволяє припустити, що Кра протягом тривалого часу міг таємно отримувати платежі».

Читайте також: Глава МВС Німеччини закидає правим політикам розповсюдження наративів Путіна

Кра всі звинувачення відкидає. Він стверджує, що ніколи не отримував від Волошина «ні грошей, ні якихось інших компенсацій», а повідомлення в чаті або призначалося іншому користувачеві, або мало на увазі квиток на оперний бал у Дрездені, який оплатив Кра, а Волошин міг невдало висловитись через погане знання англійської мови.

Сам Волошин не відреагував на запит журналістів.

Як повідомляв Укрінформ, торік у лютому до Верховної Ради надійшла заява Олега Волошина, обраного від забороненої проросійської політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" про складання повноважень народного депутата України.

Фото: EP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-