У Брюсселі скасували заборону проводити конференцію, де виступить Орбан

У Брюсселі скасували заборону проводити конференцію, де виступить Орбан

Укрінформ
У Брюсселі відновилася конференція європейських правоконсерваторів, серед учасників якої - угорський прем’єр Віктор Орбан та британський радикальний політик Найджел Фарадж.

Проведення цього заходу напередодні було зупинено через можливі загрози для громадського порядку, передає Укрінформ з посиланням на AP.

У скасований перший день події там мали виступити Фарадж та ультраправий французький політик Ерік Земмур, який мав намір розкритикувати нові правила ЄС щодо мігрантів та надання притулку. Виступ Орбана планувався на середу.

Організатори оскаржили у суді рішення влади Брюсселя, яка вирішила, що на тлі події можуть виникнути загрози для громадського порядку. Суддя задовольнив їхню скаргу та зупинив дію розпорядження, тож сьогодні конференція триватиме.

Емір Кір, мер району Сен-Жос, де напередодні проходив захід, наказав поліції не пускати людей. Проте це рішення розкритикували прем’єр-міністри Бельгії та Великої Британії. Бельгійський прем’єр-міністр Александр де Кроо, хоча є опонентом правоконсерваторів, наголосив, що муніципальна автономія - наріжний камінь демократії, але її рішення не мають переступати гарантовану конституцією свободу слова та зібрань.

Читайте також: Орбан вважає, що Трамп у разі обрання президентом фінансово не підтримуватиме Україну

Речник прем’єра Британії Ріші Сунака повідомив, що той стурбований таким розвитком подій, оскільки вважає, що подібне скасування заходів шкодить свободі слова та демократичному ладу.

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня поліція у Брюсселі зупинила захід правоконсерваторів, у якому мали брати участь Орбан та Фарадж. Організаторам пояснили, що є ризик того, що біля будівлі зберуться протестувальники, і ситуація може вийти з-під контролю.

Фото: Vivien Cher Benko/PM’s Press Office

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-