Байден обговорив з прем’єром Чехії підтримку України - Білий дім

Байден обговорив з прем’єром Чехії підтримку України - Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден прийняв у Білому домі прем’єр-міністра Чеської Республіки Петра Фіалу, обговоривши з ним союзні відносини в НАТО, посилення оборонних можливостей Чехії, непохитну підтримку України й інші питання.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, поширеному в понеділок за результатами переговорів, передає Укрінформ.

«Лідери підкреслили свою непохитну підтримку України, яка захищається від жорстокого вторгнення РФ», - зазначається в повідомленні.

Вони також зосередилися на викликах у регіоні Близького Сходу, засудивши «кричущі й безпрецедентні атаки на Ізраїль з боку Ірану» та його проксі.

Президент США позитивно оцінив ухвалений в Чехії закону, який передбачає витрати щонайменше 2% ВВП на оборонні потреби. Крім того, Байден привітав рішення Праги придбати 24 американських F-35 на $4,5 мільярда, що посилить оборонні можливості цієї країни та взаємодію у сфері безпеки зі США.

Читайте також: Спікер Джонсон представив окремі плани допомоги США для України, Ізраїлю та Тайваню

Лідери також порушили питання щодо енергетичної безпеки, поглиблення стратегічних зв’язків та спільних демократичних цінностей.

Президент США і прем’єр-міністр Чехії також оголосили про намір укласти меморандум щодо протидії інформаційним маніпуляціям, що допоможе захистити демократичні інститути від іноземної дезінформації.

Як повідомлялося, президент Чеської Республіки Петр Павел минулого тижня заявив під час зустрічей у Вільнюсі, що його країна вже ідентифікувала понад мільйон одиниць артилерійських боєприпасів у країнах за межами ЄС, які можна придбати для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-