Білоруси викрали з німецького товарного потяга 40 гвинтівок і хотіли продати через даркнет

Білоруси викрали з німецького товарного потяга 40 гвинтівок і хотіли продати через даркнет

Укрінформ
Зловмисники з Білорусі викрали з товарного потяга в Німеччині 40 штурмових гвинтівок зразка НАТО та мали намір продати їх через даркнет.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Як з'ясувало видання Bild, гвинтівки китайського виробництва були доставлені морським шляхом до порту Гамбурга і там 16 березня перевантажені на товарний потяг, що прямував на склад зброї в Баварії.

Злочинці, які спеціально приїхали з Білорусі, дочекалися, коли потяг стояв без охорони у федеральній землі Нижня Саксонія, і вночі винесли з нього коробки з напівавтоматичними гвинтівками, що нагадували американські М16. Свій здобуток зловмисники закопали неподалік місця стоянки потяга, замаскувавши схованку.

Читайте також: Прем’єрка Латвії доручила переорієнтувати транспорт і логістику країни з РФ та Білорусі

Однак федеральна поліція за допомогою спеціально навченого пса знайшла коробки з гвинтівками. Німецькі поліцейські заклали порожні коробки назад у схованку, знову засипали її, і коли за кілька тижнів зловмисники повернулися, щоб забрати зброю, їх затримали. Викрадачами виявилися двоє білорусів віком 30 та 45 років. Їх помістили до СІЗО, але давати свідчення вони відмовилися.

Звідки зловмисники з Білорусі дізналися, в якому вагоні поїзда в Німеччині знаходяться гвинтівки, невідомо. Зникнення було помічено лише 20 березня одним із залізничників у Нюрнберзі. У поліції зазначили, що вкрадена зброя дозволяла прицільно вбивати людей з великої відстані.

Читайте також: МЗС Британії застерегло своїх громадян від поїздок до Білорусі

Як повідомлялось, російська пропагандистка Маргарита Симоньян оприлюднила розмову німецьких офіцерів, у якій ті обговорювали нюанси можливого використання ракет Taurus в Україні. Міноборони ФРН підтвердило автентичність перехопленої розмови, але заявило, що проведе розслідування, в тому числі щодо того, чи не були окремі частини розмови змодифіковані.

Канцлер Олаф Шольц назвав ситуацію «серйозною» і пообіцяв швидке розслідування.

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус розглядає скандал навколо перехоплених телефонних розмов офіцерів як «дезінформаційну атаку», спрямовану на дестабілізацію Німеччини і партнерів.

Фото: Patrick Pleul/picture alliance/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-