Безпека Євросоюзу не повинна залежати від США - прем’єр Франції

Безпека Євросоюзу не повинна залежати від США - прем’єр Франції

Укрінформ
У підтримці власної безпеки Європейський Союз повинен перш за все покладатися на свої сили, а не на безпекову парасольку НАТО.

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, таку думку в інтерв’ю телеканалу CBC висловив прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь.

“Я не хочу, аби безпека Франції та ЄС залежала від інших. Ми повинні покладатися переважно на себе. Нам потрібен другий “рятувальник”: так, є НАТО, але ми також повинні покращити власну безпекову політику ЄС, аби мати “старшого рятувальника”, - сказав Атталь.

Він наголосив, що не воліє, аби “наша безпека, наш вибір, наша спроможність підтримувати Україну залежала від голосування за Атлантичним океаном”.

Атталь не став коментувати, які наслідки для колективної безпеки НАТО матиме можливе повторне обрання президентом США Дональда Трампа. “Я не хочу втручатися у ці вибори, але скажу, що нам у ЄС варто давати раду самим. Нам потрібен європейський суверенітет, європейський оборонний бюджет та оборонна політика”, - зазначив прем’єр-міністр Франції.

Читайте також: Франція прискорює виробництво зброї, а Європі потрібно мобілізуватись - Макрон

Як відомо, Франція вже давно підтримує створення європейських Збройних сил та спільного оборонного бюджету ЄС, однак на цю ідею не пристають деякі інші члени Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-