Юлія та Олексій Навальний стали лауреатами «Премії свободи ЗМІ»

Юлія та Олексій Навальний стали лауреатами «Премії свободи ЗМІ»

Укрінформ
Цього року «Премію за свободу ЗМІ» отримають Юлія Навальна та посмертно Олексій Навальний.

Про це повідомляє Укрінформ з посилання на організаторів, WEIMER MEDIA GROUP (WMG).

Церемонія нагородження відбудеться на політико-економічному конгресі Людвіга Ерхарда.

«Юлія Навальна є сміливою лідеркою руху опору в Росії. Після смерті свого чоловіка Олексія, який загинув 16 лютого 2024 року в сибірському таборі від рук катувальників Володимира Путіна, вона є лідером демократичного пробудження в Росії. Протягом багатьох років Навальні були найвидатнішими опозиційними активістами путінської деспотії», - йдеться у заяві журі. У ній зазначається, що у своїй промові в Європарламенті Навальна попередила світ про Путіна, який «не політик, а кровожерливий монстр». Вона закликала вільний світ притягнути Путіна до відповідальності за його агресивну війну проти України.

«Подружжя Навальних вшановується за хоробру та ненасильницьку боротьбу проти жорстокої диктатури в Росії. Вони є обличчями кращої, нової, вільної та демократичної Росії. Вони є героями опору нашого часу, які готові пожертвувати своїм життям заради кращого світу», - пояснили в журі свій вибір.

Навальна прийме нагороду особисто. З промовою виступить лідер Християнсько-демократичного союзу Фрідріх Мерц.

Читайте також: Євросоюз запровадив санкції проти РФ через смерть Навального

«Премія за свободу ЗМІ» присуджується громадським діячам, які особливо віддані свободі слова, політичному діалогу та демократії. У 2023 році вона була присуджена Гаррі Каспарову, лауреатами попередніх років були Президент України Володимир Зеленський і перший і останній президент СРСР Михаїл Горбачов.

Як повідомляв Укрінформ, Олексій Навальний став також лауреатом «Дрезденської премії миру», яку за нього отримає Юлія Навальна 12 травня в Дрездені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-