Венеція починає тестувати квитки для «туристів на один день»

Венеція починає тестувати квитки для «туристів на один день»

Укрінформ
У Венеції розпочали тестувати квитки вартістю 5 євро, що забезпечать доступ у місто туристам, які прибувають сюди на один день.

Про це повідомляє ANSA, передає Укрінформ.

Тестування триватиме протягом 30 днів, коли у Венеції, як очікується, буде особливо багато туристів. Охочим потрапити до міста доведеться заздалегідь бронювати квитки в інтернеті.

Водночас від потреби купувати такі квитки звільняються студенти, діти до 14 років, приїжджі, які залишаються у Венеції на ночівлю, та гості спортивних заходів.

Мер Венеції Луїджі Бругнаро на пресконференції, присвяченій запуску ініціативи, підкреслив, що впровадження квитків не означає, що «місто буде закрите».

За його словами, Венеція не обмежуватиме кількість приїжджих, а лише зобов’яже їх платити за огляд історичного центру міста.

Читайте також: Венеція запроваджує додаткові обмеження для туристів

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді влада Венеції заявила, що з 2024 року стягуватиме з одноденних туристів €5 за в’їзд до міста у пікові дні, розраховуючи, що це допоможе зменшити наплив відвідувачів.

З 16 січня на сайті www.cda.ve.it охочі можуть зарезервувати свій день у Венеції. Після оплати одноденної мандрівки туристи отримають QR-код, який перевірятиметься у семи точках контролю по всьому місту, в тому числі на залізничному вокзалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-