Консерватори можуть зазнати найбільшої за 27 років поразки на виборах у Британії

Консерватори можуть зазнати найбільшої за 27 років поразки на виборах у Британії

Дослідження
Укрінформ
Консервативна партія прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака може зазнати серйозної поразки на виборах, які очікуються цього року.

Про це свідчить дослідження YouGov, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Модель YouGov прогнозує результати розподілу місць у парламенті на основі оціночної частки голосів. За прогнозом, консерватори здобудуть у парламенті 155 місць, а лейбористи - 403. Загалом у британському парламенті 650 місць.

YouGov прогнозує, що консерватори отримають менше місць, ніж у 1997 році, коли вони здобули 165 мандатів, зазнавши нищівної поразки від Лейбористської партії.

Читайте також: Партія Сунака може зазнати поразки на цьогорічних виборах у Британії

Консерватори перебувають в уряді з 2010 року, але за цей час змінилося п'ять прем'єр-міністрів, оскільки голосування за вихід Британії з Європейського Союзу і скандал навколо подолання кризи COVID призвели до політичних потрясінь.

Зазначається, що для дослідження у період з 7 по 27 березня було опитано 18 761 дорослого британця. Це у рази більше, ніж при звичайному опитуванні громадської думки. У YouGov стверджують, що цей метод правильно передбачив результати двох попередніх виборів.

Компанія заявила, що за результатами виборів, отриманими на основі цієї моделі, лейбористи отримають 41% голосів, а консерватори - 24%. Водночас є застереження, що результати можуть відрізнятися від даних звичайних опитувань через те, що враховуються ті, хто не має наміру голосувати.

Читайте також: У Британії партія Джонсона програла місцеві вибори

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак виключив проведення парламентських виборів 2 травня, коли відбудуться вибори до місцевих органів влади.

Вибори у Великій Британії мають відбутися до кінця січня 2025 року.

Сунак неодноразово заявляв, що допускає оголошення виборів у "другій половині" 2024 року.

Фото: @picture alliance/dpa/M. Kappeler

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-