У бундесвері з'являться кібервійська - Пісторіус

У бундесвері з'являться кібервійська - Пісторіус

Укрінформ
Німецька армія має стати більш боєздатною, та додати до своїх завдань кіберзахист.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус, представляючи в Берліні в четвер плани щодо нової командної структури та реформи бундесверу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нашою метою є так перебудувати структури бундесверу, щоби він був оптимально налаштованим на серйозний випадок - випадок необхідності захисту, випадок війни», - заявив Пісторіус.

За планами, бундесвер матиме в майбутньому єдине центральне оперативне командування, 4 роди військ і одне командування підтримки.

До 3 традиційних родів військ – наземні, повітряні та морські – додається новий - сили кібернетичного та інформаційного простору (CIR), завданням яких є захист кібер- і інформаційного простору. Цього, за словами глави МО, вимагає зростання загрози кібератак і гібридних атак. Новий рід військ буде спеціалізуватися на радіоелектронній боротьбі та кіберопераціях, розвідці та захисті електронної інфраструктури тощо. Метою структурної реформи є, серед іншого позбутися дублювань в управлінні військами та прискорити ухвалення рішень. Перебудова відбуватиметься протягом наступного пів року.

«Ситуація із загрозами в Європі загострилася. Всім має бути ясно, ми захищаємо нашу країну та наших союзників по Альянсу, і цим кроком даємо чітко зрозуміти: ні в кого не має виникати ідея напасти на нас як частину НАТО», - підкреслив Пісторіус.

Він нагадав, що сьогодні НАТО виповнюється 75 років і додав, що без Німеччини, найбільшої країни та найбільшої економіки в Європі, Альянс був би іншим, але й ситуація у ФРН без НАТО була би іншою. Німеччина усвідомлює це і бере на себе особливу відповідальність, сказав політик.

Читайте також: Глава Мінфіну ФРН назвав умови збільшення оборонних витрат після 2028 року

Як повідомлялось, цього року Німеччина вперше витратить на оборону 2,1% свого ВВП. Бундесвер стикається наразі з кадровим дефіцитом. На кінець 2022 року чисельність військовослужбовців у Німеччині становила 183 051 особу, з них - 56 729 професійних військових, 116 872 тимчасових військовослужбовців та 9 450 добровольців. Метою Міністерства оборони є збільшення кількості солдатів до 203 тисяч до 2031 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-