Парламент Італії не зміг оголосити вотум недовіри віцепрем'єру за його зв’язки з Росією

Парламент Італії не зміг оголосити вотум недовіри віцепрем'єру за його зв’язки з Росією

Укрінформ
Парламент Італії не зміг оголосити вотум недовіри віцепрем'єр-міністру Маттео Сальвіні, чия ультраправа партія "Ліга" має зв'язки з Росією.

Про це повідомляє AFP, передає Укрінформ.

Пропозиція про недовіру була внесена опозиційними партіями, які звинуватили партію Сальвіні у нездатності розірвати зв'язки з диктатором Володимиром Путіним через війну в Україні.

Проте Сальвіні витримав вотум недовіри у нижній палаті депутатів 211 голосами проти 129.

Ліві та центристські опозиційні партії неодноразово закликали Сальвіні надати докази того, що його партія розірвала угоду після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

Вотум недовіри розглядався як значною мірою символічний, враховуючи, що коаліційний уряд Мелоні контролює обидві палати парламенту.

Читайте також: Італія слідом за Францією посилює заходи безпеки

У вівторок "Ліга" опублікувала заяву, в якій зазначила, що "війна повністю змінила політичні відносини з Росією", і співпраця "більше не має жодної цінності після вторгнення в Україну". Сальвіні раніше також засудив вторгнення Москви в Україну.

Сальвіні уклав п'ятирічну угоду з путінською партією "Єдина Росія" у березні 2017 року. Ця угода була автоматично продовжена у 2022 році.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні заявила, що її не лякають погрози Путіна щодо ескалації війни в Україні після теракту в Підмосков'ї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-