Пентагон зосередиться на співпраці з комерційним сектором у космічних проєктах

Пентагон зосередиться на співпраці з комерційним сектором у космічних проєктах

Укрінформ
Міноборони США оприлюднило першу в історії стратегію своєї інтеграції з комерційним сектором країни у сфері космосу, що має на меті зменшити процедурні перешкоди та запровадити більше комерційних розробок у військово-космічній сфері США.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Пентагоні помічник міністра оборони США з питань космічної політики Джон Пламб, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Стратегія національної оборони США від 2022 року скеровує нас до розширення взаємодії із комерційним сектором, а також використання технологічного прогресу та духу підприємництва. Наша нова стратегія інтеграції з комерційними структурами у сфері космосу відповідає цій директиві»,- зауважив представник Пентагону.

Таким чином, у військовому відомстві США мають намір скористатися перевагами приватних інвестицій у космічні розробки замість того, щоби покладатися на спеціальні державні програми, насичені процедурними й структурними перешкодами.

«Ми маємо інтегрувати комерційні інструменти не лише для цілей мирного часу, але й під час конфлікту»,- зауважив у цьому зв’язку Пламб.

Читайте також: КНДР хоче цьогоріч запустити ще кілька супутників-шпигунів - ЗМІ

Стратегія містить ключові принципи, які передбачають збалансування державних та комерційних розробок для уникнення залежності від одного постачальника; посилення сумісності між виробниками; диверсифікацію комерційних ланцюгів поставок, тощо.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року у Міноборони США заявили, що країни-противники Америки, насамперед Китай і Росія, за останні кілька років збільшили кількість і якість загроз для проєктів США у космосі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-