Японія поновлює фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Японія поновлює фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Укрінформ
Японія поновлює фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA), призупинене у січні після інформації про ймовірну причетність співробітників агентства до атаки бойовиків ХАМАС на Ізраїль.

Про це, як повідомляє Kyodo, 2 квітня заявила міністр закордонних справ країни Йоко Камікава, передає Укрінформ.

За словами глави МЗС, Токіо найближчим часом надішле UNRWA свій внесок у розмірі близько 35 мільйонів доларів, запланований на 2023 фінансовий рік, що закінчився в березні.

«Гуманітарна ситуація на палестинській території в секторі Гази продовжує погіршуватись і наша країна, як член Ради Безпеки ООН, має відповісти на кризу», - сказала Камікава.

Вона додала, що участь UNRWA є важливою для надання гуманітарної підтримки палестинцям.

Відновлення фінансування агентства ООН, анонсоване Камікавою, раніше того ж дня підтримала правляча в Японії Ліберально-демократична партія.

Наприкінці січня, після повідомлень про ймовірну причетність близько десяти співробітників UNRWA до раптового нападу ХАМАС на південь Ізраїлю 7 жовтня минулого року, Токіо приєднався до Вашингтона та інших і припинив фінансування агентства ООН

Атака ісламістського угруповання ХАМАС спровокували нинішній масштабний наступ Ізраїлю в секторі Газа, що призвело до переміщення багатьох палестинців і спричинило серйозну нестачу їжі, води та енергії.

Наразі такі країни, як Канада, Австралія, Швеція, Фінляндія і Франція вирішили відновити надання своїх внесків UNRWA.

Читайте також: Група з перевірки UNRWA представила Генсеку ООН проміжні висновки

Минулого тижня генеральний комісар UNRWA Філіп Лаццаріні зустрівся з Камікавою в Токіо та попросив уряд Японії поновити фінансування, пообіцявши вжити заходів для посилення управління в агентстві.

Як повідомляв Укрінформ, палестинська влада оголосила про формування нового кабінету міністрів, оскільки вона стикається з міжнародним тиском щодо впровадження реформ.

Фото: EFE-EPA/FRANCK ROBICHON

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-