У Канаді проходять акції протесту проти податку на викиди шкідливих газів

У Канаді проходять акції протесту проти податку на викиди шкідливих газів

Укрінформ
У Канаді щонайменше у 15 місцях проходять масові акції протесту, учасники яких блокують траси з вимогами скасувати податок на шкідливі викиди.

Про це повідомляє CBC News, передає Укрінформ.

“До національного протесту проти податку на викиди вуглецю долучилося багато людей й автомобілів у щонайменше 15 локаціях по всій Канаді, в тому числі на парламентському пагорбі й на трасах між провінціями”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сотні легкових і вантажних автомобілів, тракторів виїхали на дороги із плакатами “Обрубіть податки!” і канадськими прапорами. За більшістю демонстрацій спостерігають правоохоронці.

Податок на викиди шкідливого вуглецю діє у Канаді кілька років, а з першого квітня його було планово підвищено на 20%. Після кожного підвищення податку додається кілька центів до вартості літра пального, що опосередковано впливає на здорожчання інших продуктів через збільшення витрат на доставку.

Читайте також: Єврокомісія рекомендує до 2040 року скоротити в ЄС викиди парникових газів на 90%

Хоча федеральний уряд стверджує, що запроваджені податкові знижки для більшості канадців повертають більше грошей, ніж стягується, цей збір критикують.

Як передавав Укрінформ, за даними ООН нині у світі темпи зменшення викиду вуглецю в атмосферу вкрай недостатні - до 20230 року вони впадуть лише на 2% замість очікуваних 43%.

Фото: Danny Arsenault/CBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-