Рада нацбезпеки Австрії розгляне загрози російських шпигунських мереж

Рада нацбезпеки Австрії розгляне загрози російських шпигунських мереж

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер скликав засідання Ради національної безпеки на 9 квітня для розгляду загроз з боку шпигунських мереж РФ після арешту ексофіцера Федерального відомства із захисту конституції та боротьби з тероризмом.

Про це повідомляє АРА, передає Укрінформ.

"Це серйозні звинувачення (колишнього співробітника BVT Егісто Отта у шпигунстві, – ред.). З одного боку, це тепер має з'ясовувати судова влада. З іншого боку, необхідно оцінити і прояснити ситуацію з безпекою в республіці. Ми мусимо запобігти тому, щоб російські шпигунські мережі загрожували нашій країні шляхом проникнення або інструменталізації політичних партій чи мереж", - заявив канцлер.

Рада національної безпеки є дорадчим органом федерального уряду у питаннях зовнішньої та безпекової політики і складається з представників усіх парламентських фракцій та ключових міністерств.

Читайте також: В Австрії працює сотня російських шпигунів під дипломатичним прикриттям - ЗМІ

Як повідомлялося, в Австрії у п’ятницю затримали колишнього офіцера вже реформованого Федерального відомства із захисту конституції та боротьби з тероризмом (BVT) Егісто Отта за підозрою у зловживанні службовим становищем та веденні розвідувальної діяльності на шкоду Австрії. Суд ухвалив узяти його під варту.

За даними слідства, Отт нібито передав російським шпигунам вміст мобільних телефонів високопосадовців австрійського МВС. Його колишній зять, який, як вважається, сприяв цьому злочину, також затриманий.

Фото: APA/Georg Hochmuth

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-