Філіппіни посилять військові і дипломатичні засоби у відповідь на дії Китаю

Філіппіни посилять військові і дипломатичні засоби у відповідь на дії Китаю

Укрінформ
Контрзаходи Філіппін у відповідь на поведінку Китаю в Південнокитайському морі передбачають зміцнення оборонного потенціалу спільно із союзниками і використання всіх дипломатичних заходів для вирішення суперечок.

Про це у понеділок повідомив речник Ради національної безпеки Філіппін Джонатан Малайя, передає Reuters, повідомляє Укрінформ.

"Пропорційна, обдумана і розумна відповідь, про яку говорив президент, охоплює не тільки аспект зміцнення військового і оборонного потенціалу із союзниками ... але також говорить про використання дипломатичних зусиль для вирішення проблеми", - заявив речник.

Міністерство закордонних справ КНР у понеділок заявило, що незалежно від того, яку політику розгортатимуть Філіппіни, це не вплине на претензії Китаю на морські права і суверенітет у Південнокитайському морі.

Читайте також: Берегова охорона Китаю застосувала водомети проти філіппінських катерів

Китай вважає своєю територією майже все Південнокитайське море, яке охороняється армадою кораблів берегової охорони, розташованих на відстані понад 1000 км від материка.

Як повідомляв Укрінформ, президент Філіппін Фердинанд Маркос-молодший, на тлі ескалації протистояння з Китаєм, підписав указ про посилення координації урядом дій органів влади із забезпечення безпеки на морі з метою протидії викликам територіальній цілісності та миру.

Фото: ‎INQUIRER.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-