Макрон та Трюдо обговорили підтримку України

Макрон та Трюдо обговорили підтримку України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та президент Франції Еммануель Макрон обговорили подальшу підтримку України у відбитті російської агресії.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявили у офісі глави канадського уряду за підсумками телефонної розмови двох лідерів.

“Прем’єр-міністр та президент обговорили довготермінові зобов’язання Канади й Франції стосовно підтримки України, яка боронить свій суверенітет й територіальну цілісність. Вони погодилися щодо потреби подальшого збільшення підтримки України”, - розповіли у Трюдо.

Зазначається, що співрозмовники також “привітали досягнення політичної домовленості зацікавленими сторонами на Гаїті й наголосили на важливості відновлення демократичного порядку у країні. Вони також обговорили актуальний розвиток подій, підтвердили свою підтримку авторизованої ООН Багатонаціональної місії із підтримки безпеки для відновлення стабільності на Гаїті та нагадали про свою відданість гаїтянському народу”, - зауважили у офісі глави канадського уряду.

Окрім цього Трюдо та Макрон згадали про потребу негайного запровадження режиму припинення вогню у секторі Гази та звільнення усіх заручників. “Вони висловили своє занепокоєння зростанням кількості виявів ненависті проти євреїв, мусульман та арабів у Канаді, Франції та по всьому світу”, - додали у відомстві.

Читайте також: Макрон не зміг змінити ставлення президента Бразилії до війни в Україні - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинуло понад 30 тис. палестинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-