Турецькій авіакомпанії, яка частково належить росіянам, заборонили польоти над територією ЄС

Турецькій авіакомпанії, яка частково належить росіянам, заборонили польоти над територією ЄС

Укрінформ
Євросоюз заборонив польоти базованій в Туреччині авіакомпанії Southwind Airlines, яка частково належить російським ініесторам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Scramble.

28 березня 2024 року ЄС вирішив заборонити авіакомпанії Southwind Airlines з Туреччини здійснювати польоти до Євросоюзу та у повітряному просторі ЄС.

Таке рішення було ухвалене після того, як авіакомпанія подала заявку на виконання рейсів між Фінляндією та Туреччиною, а у Фінляндії виявили, що Southwind частково належить російським інвесторам, а отже порушує санкції ЄС.

Авіакомпанію Southwind Airlines було засновано у квітні 2022 року, незабаром після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Вона була запущена за підтримки російського туроператора Pegas Touristik та була створена для забезпечення безперервного потоку російських туристів до Туреччини. Авіакомпанія почала польоти у серпні 2022 року, спочатку до РФ. Пізніше додала пункти призначення в Бахрейні, Білорусі, Німеччині, Греції, Ізраїлі, Італії, Казахстані, Лівані, Молдові, Північній Македонії та Швейцарії.

Згідно з даними Агенціїз питань транспорту та зв'язку Фінляндії Traficom, раніше авіаперевізник Southwind Airlines, що виконує рейси з Туреччини, звернувся до Traficom за дозволом на виконання польотів до Фінляндії. Traficom повідомила авіакомпанії, що дозвіл їй не буде наданий.

Читайте також: США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на $20 мільярдів

В обґрунтуванні вказано, що надання дозволу на діяльність Southwind Airlines було б неприпустимим відповідно до санкційних обмежень, що діють в ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, російські нафтові компанії стикаються із затримками в оплаті за нафту і паливо до кількох місяців, оскільки банки в Китаї, Туреччині та ОАЕ стають все більш обережними через вторинні санкції США.

Фото: scramble.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-