Ексканцлера ФРН Шредера закликають через дружбу з Путіним вийти з Соціал-демократичної партії

Ексканцлера ФРН Шредера закликають через дружбу з Путіним вийти з Соціал-демократичної партії

Укрінформ
Міністр охорони здоров’я ФРН і член Соціал-демократичної партії Карл Лаутербах закликав ексканцлера Гергарда Шредера вийти з лав СДПН через близькість до Володимира Путіна.

Про це політик написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Колись я дуже цінував Гергарда Шредера, він мав сміливість братися за реформи, навіть якщо не все було правильно. На жаль, сьогодні доводиться соромитися його. Він уже не має нічого спільного з СДПН. Як «друг» Путіна, він має просто вийти з нашої партії», - написав Лаутербах.

Раніше Шредер в інтерв'ю агентству DPA дав зрозуміти, що продовжує підтримувати дружбу з Путіним і після початку повномасштабної війни РФ проти України. Він також вважає, що його особисті стосунки з Путіним також можуть виявитися корисними для вирішення "надзвичайно складного політичного питання".

Читайте також: Шредер заявив, що Крим є «частиною російської історії»

Заклики до Шредера піти з лав СДПН лунають не вперше. Раніше були спроби виключити його з партії, але досі вони не мали успіху.

Як повідомлялося, Шредер був канцлером з 1998 по 2005 рік і лідером СДПН з 1999 по 2004 рік. Він багато років працював у російських енергетичних компаніях і вважається близьким другом Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-