З російського ринку пішов найбільший у світі виробник цегли

З російського ринку пішов найбільший у світі виробник цегли

Укрінформ
Найбільший виробник цегли у світі австрійський концерн Wienerberger продав два своїх заводи на території РФ та пішов з російського ринку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"Австрійський концерн Wienerberger, який вважається найбільшим у світі виробником цегли, продав два своїх заводи в РФ, розташовані у Володимирській області та Татарстані", - йдеться у повідомленні.

Рішення про вихід з російського ринку австрійська компанія ухвалила ще 2022 року після початку повномасштабної збройної агресії РФ проти України, але угоду вдалося завершити лише зараз.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, з 12 лютого власниками компаній "Винербергер Куркачи" та "Винербергер кирпич", на балансі яких знаходяться продані об'єкти, стала фірма "Строймикс", що на 100% належить бізнесменові Олексію Філіну.

У головному офісі Wienerberger підтвердили інформацію про угоду, пояснивши, що у зв'язку з геополітичною ситуацією компанія вирішила піти з російського ринку у 2022 році.

Читайте також: Hyundai продала автозаводи в Росії

Структурування угоди виявилося дуже складним в умовах законодавства, що постійно змінюється, але "продаж місцевого бізнесу російській сімейній групі був успішно завершений", зазначив представник Wienerberger.

Сторони домовилися не розголошувати ціну купівлі активів. З продажем цих активів вихід компанії Wienerberger з російського ринку завершено, додали в компанії.

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія Phillips-Van Heusen Corporation (PVH), яка володіє брендами Calvin Klein і Tommy Hilfiger, залишила ринок РФ.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-