Hyundai продала автозаводи в Росії

Hyundai продала автозаводи в Росії

Укрінформ
Компанія Hyundai оголосила про підписання угоди про продаж двох своїх заводів в Росії, що робить південнокорейську компанію останнім світовим автовиробником, який залишив Росію з початку повномасштабної війни в Україні.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Російський покупець, компанія "Арт-Фінанс", заявила, що завершила купівлю заводів Hyundai у Санкт-Петербурзі 24 січня і отримала схвалення від російського уряду та Федеральної антимонопольної служби.

У п'ятничній заяві Hyundai Motor підтвердила, що підписала угоду про продаж своїх виробничих потужностей в Росії, проте не назвала, якій саме компанії, хоча саме з "Арт-Фінанс" вони раніше вели переговори.

В "Арт-Фінанс" заявили, що активи Hyundai стали частиною її групи AGR. За їх словами, ці активи "включають два виробничі заводи компанії, розташовані в Санкт-Петербурзі: завод в промзоні "Кам'янка" і завод в промзоні "Шушари".

Другий завод належав General Motors до того, як Hyundai придбала його у 2020 році. Сукупна річна потужність обох заводів становить близько 300 000 автомобілів.

Компанія "Арт-Фінанс" належить Андрію Павловичу, який придбав російські активи Volkswagen у травні 2023 року. Завод Volkswagen був перейменований в AGR Automotive. В "Арт-Фінанс" заявили, що завод Hyundai буде перейменовано після завершення всіх реєстраційних процедур.

У грудні Hyundai заявила, що планує продовжувати надавати послуги з післяпродажного обслуговування існуючих автомобілів, враховуючи місцеві умови в Росії.

Більшість європейських, японських і південнокорейських автовиробників призупинили виробництво і пішли з російського ринку після того, як РФ ввела війська в Україну у лютому 2022 року. Компанії часто продавали свої заводи за номінальну плату, оскільки Росія ускладнила отримання коштів.

Читайте також: Hyundai збудує свій перший на Близькому Сході завод у Саудівській Аравії

У грудні Hyundai Motor заявила, що планує продати свої російські активи за 10 000 рублів ($111,69), зазнавши збитків у розмірі 287 млрд вон ($214,7 млн). Виробництво на головному заводі компанії було призупинено в березні 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, німецький автомобільний концерн Volkswagen Group завершив продаж своїх часток в РФ місцевому інвестору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-