Турецькі вчені почали дослідження з впливу мікропластика на екосистему Антарктиди

Турецькі вчені почали дослідження з впливу мікропластика на екосистему Антарктиди

Укрінформ
Турецькі вчені досліджують вплив мікропластика, який вже можна зустріти у воді, осадах, льодовиках і живих істотах, за тисячі кілометрів від зони впливу людини, на екосистему Антарктики.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на учасника турецької експедиції в Антарктиду професора Юлгена Айтана, якого цитує TRT Haber.

“Особливо зустрічаємо (в Антарктиді - ред.) такі полімери, як поліетилен, поліетилентерефталат і поліпропілен, але під час нашого попереднього дослідження в Антарктиді ми також натрапили на мікропластик, наприклад як поліакринонітрил, який утворюється особливо під час використання та прання синтетичних текстильних виробів і може бути перенесений до полюсів в атмосфері”, - розповів вчений.

Турецькі вчені взяли зразки води з моря, поверхневої води з озера та осаду на острові Підкова для аналізу пластику. Вони завершать оцінку екологічного ризику, визначивши типи, розміри, кольори та вміст полімерів у пластику за допомогою аналізів, які будуть проводити в Туреччині.

Читайте також: Китай запустив в експлуатацію п’яту станцію в Антарктиді

За словами науковця, поняття «пластик» є дуже загальним терміном, оскільки має різну полімерну структуру і, отже, хімічний склад. За допомогою аналізу, який буде проведено, вчені зможуть оцінити, наскільки значну небезпеку становить пластик для екосистеми Антарктиди.

Як повідомляв Укрінформ, українські полярники вперше задокументували зустріч з фінвалом - другим за величиною китом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-