США ввели обмеження проти міжнародної мережі, що використовувала КНДР для обходу санкцій

США ввели обмеження проти міжнародної мережі, що використовувала КНДР для обходу санкцій

Укрінформ
США спільно з Південною Кореєю запровадили санкції проти міжнародної мережі компаній та фізичних осіб, яка сприяла режиму Кім Чен Ина отримувати іноземну валюту для власних збройних програм в обхід міжнародного ембарго.

Про це йдеться в повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), поширеному в середу, передає Укрінформ.

«Сьогодні, в координації з Республікою Корея, OFAC запровадив санкції проти шести осіб і двох організацій з Росії, Китаю та Об’єднаних Арабських Еміратів, які забезпечують прибуток та сприяють фінансовим операціям КНДР»,- зауважили в американському відомстві.

Так, обмеження введені проти банків і компаній, а також їхнього керівництва, що реалізують схеми доступу режиму КНДР до іноземної валюти, в тому числі через ІТ-сектор. При цьому уточнюється, що кошти, зібрані ними, йдуть напряму на підтримку програм Пхеньяна щодо розробки та створення зброї масового знищення.

Читайте також: Міноборони США відстежує військову співпрацю Росії та КНДР

Зазначені суб’єкти діють переважно через мережі, розгорнуті в Росії й Китаї, реалізують незаконні схеми через підставні компанії та використовують приховані банківські рахунки для переміщення та маскування незаконних коштів. Це дає можливість Північній Кореї обходити раніше введені обмеження й фінансувати нелегальні програми зі створення зброї масового знищення та розробки балістичних ракет.

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня Мінфін США запровадив санкції проти півтора десятка організацій та осіб у Росії та інших країнах, які допомагали Кремлю проводити незаконні фінансові операції та обходити раніше введені обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-