У Берліні планують побудувати 16 модульних центрів для біженців з України

У Берліні планують побудувати 16 модульних центрів для біженців з України

Укрінформ
Берлін збільшить потужності для розміщення шукачів притулку з України.

Про це з посиланням на рішення Сенату Берліна повідомляється на сайті столиці ФРН, передає Укрінформ.

У дев'яти районах Берліна в 2025 та 2026 роках планується будівництво 16 нових модульних (контейнерного типу) центрів розміщення на 6130 місць. Найменший об’єкт розрахований на 150 місць, найбільший – на 620. Це будуть як багатоповерхові приміщення, які використовуватимуться як гуртожитки, так і одномісні; також плануються триповерхові приміщення з квартирами. Так звана програма житлових контейнерів 2.0 терміново потрібна для забезпечення розміщення біженців у найближчі роки.

Крім того, існуючі на території колишнього аеропорту «Тегель» приміщення для біженців планується розширити. Місткість для розміщення біженців в українському центрі прибуття в Тегелі буде розширено на 1000 місць. Вони повинні бути доступні вже влітку 2024 року. Сенат прийняв рішення про продовження терміну використання центру прибуття до 31 грудня 2025 року з подальшим демонтажем об'єктів. На сьогодні в центрі розміщено близько 3900 біженців війни з України та близько 540 шукачів притулку.

«Продовження проживання в Тегелі не є явним бажанням Сенату», - прокоментував ситуацію мер Берліна Кай Вегнер. За його словами, метою є забезпечити децентралізоване розміщення біженців, однак «поточні події ускладнюють це: цифри (біженців) знову зростають».

За словами Вегнера, заплановані 16 локацій не будуть останніми.

За даними управління соціального забезпечення, на цей час у Берліні існує близько 12 тисяч центрів екстреного розміщення. У середньостроковій перспективі планується закрити їх.

Читайте також: У разі поразки України на Європу чекають нові мільйони біженців - експерт

Як повідомлялось, загалом Німеччина після початку повномасштабної російської агресії прийняла близько 1 млн шукачів притулку з України.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-