Держдеп розкрив деталі, як США попереджали Росію про можливий теракт

Держдеп розкрив деталі, як США попереджали Росію про можливий теракт

Укрінформ
Сполучені Штати ще на початку березня передали російській стороні докладну інформацію про потенційний теракт у місці скупчення людей в районі Москви на основі даних розвідки та стеження за угрупованням ІДІЛ.

Про це розповів у понеділок під час пресбрифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми попередили уряд Росії на початку березня про запланований терористичний напад у Москві, який був потенційно націлений конкретно на скупчення людей, включно з концертами»,- зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він зазначив, що американська сторона передала росіянам попередження в приватному порядку, яке ґрунтувалося на даних розвідки й спостереження – в межах обов’язку попереджати всіх – союзників чи противників – про загрозу терактів. Причому він не уточнив, які канали були задіяні для цього.

Читайте також: Теракт у «Крокусі». Намагання Кремля змінити умови війни?

Крім того, представник Держдепу зазначив, що Сполучені Штати 7 березня видали попередження своїм громадянам про можливу підготовку теракту в Москві.

Міллер також нагадав, що кілька місяців тому США так само попередило уряд Ірану про потенційну терористичну атаку з боку ІДІЛ, що також сталося згодом на іранській території.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім у понеділок категорично заперечив будь-яку причетність України до теракту в Підмосков’ї минулого тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-