Міністр оборони Польщі пояснив, чому не збили російську ракету, що порушила повітряний простір

Міністр оборони Польщі пояснив, чому не збили російську ракету, що порушила повітряний простір

Укрінформ
Польські сили збили би російську ракету, якби була упевненість у тому, що вона прямує до якоїсь цілі.

Про це під час брифінгу для ЗМІ заявив в неділю віцепрем’єр–міністр – міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш.

“Кожна така ситуація розглядається індивідуально. Але якби були якісь ознаки того, що цей об’єкт прямує до якоїсь цілі, розташованої на території Польщі, він, очевидно, був би збитий”,- заявив Косіняк-Камиш.

Він зазначив, що з огляду на такого роду ситуації Польща зміцнює свою систему ППО/ПРО. Відтак були підписані контракти щодо реалізації другого етапу програми ППО/ПРО “Вісла”.

Читайте також: Польща вимагатиме від Росії пояснень через ракету, що порушила повітряний простір

Міністр оборони Польщі подякував американським і британським союзникам, зокрема міністру оборони Великої Британії, які після переговорів з польською стороною прийняли рішення щодо продовження розміщення у Польщі до кінця цього року систем ППО/ПРО, зокрема Sky Saber.

Косіняк-Камиш зазначив, що Росія продовжує порушувати міжнародне право, атакуючи територію України.

“Ми продовжуватимемо підтримувати Україну, ця підтримка є важливою на міжнародній арені, а також надавати військову й гуманітарну підтримку. Це справа, що стосується польської і світової безпеки”,- наголосив польський віцепрем’єр.

Він додав: добре видно, що не можна розраховувати на нормальну поведінку і дотримання Росією міжнародного права.

Як повідомлялося, російська ракета о 05:23 (за київським часом) порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

В Оперативному командуванні ЗС Польщі повідомили, що Російська ракета на 100% залишила повітряний простір Польщі, її також не було потреби збивати, оскільки відповідні сили контролювали траєкторію польоту.

МЗС Польщі повідомило, що вимагатиме від РФ пояснень з приводу порушення російською ракетою повітряного простору Польщі.

У ніч на 24 березня війська РФ завдали чергового масованого удару по Україні. Сили ППО знищили 43 повітряні цілі: 18 із 29 крилатих ракет та 25 із 28 ударних дронів «Шахед».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-