У Польщі піднімали винищувачі у зв’язку з ракетним обстрілом Росією території України

У Польщі піднімали винищувачі у зв’язку з ракетним обстрілом Росією території України

Укрінформ
У Польщі вночі піднімали у повітря винищувачі у зв’язку з ракетним обстрілом території України.

Про це Оперативне командування ЗС Польщі повідомило у мережі X, передає Укрінформ.

Як зазначалося, Оперативне командування ЗС вночі зафіксувало активну діяльність дальньої авіації РФ, пов’язану з завданням авіаційних і ракетних ударів по об’єктах на території України. Було розпочато необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі.

“Попереджаємо, що задіяно польську та союзницьку авіацію, що може призвести до підвищення рівня шуму, особливо у південно-східній частині країни”, - зазначало командування.

Після зниження рівня загрози операції польської та союзницької авіації в повітряному просторі Польщі були припинені, а розгорнуті сили та засоби повернулися до стандартної оперативної діяльності.

Читайте також: Винищувачі НАТО за добу двічі перехоплювали російські літаки над Балтикою

Як повідомлялося, упродовж останніх кількох місяців у Польщі неодноразово піднімали у повітря військову авіацію, зокрема дві пари польських та американських винищувачів F-16, які патрулювали повітряний простір у східній частині країни.

Читайте також: Нідерланди виділяють понад €150 мільйонів на боєприпаси для F-16 для України - Міноборони

29 грудня минулого року під час наймасштабнішого в 2023 році ракетного обстрілу України одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі. Ракета пробула у повітряному просторі Польщі близько трьох хвилин і залетіла майже на 40 км углиб країни. Тоді у Польщі також піднімали у повітря дві пари винищувачів F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-