В Україні на карту поставлені принципи - Шольц

В Україні на карту поставлені принципи - Шольц

Укрінформ
Демократичний світ підтримує Україну, в тому числі заради власних принципів.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у своїй промові на конференції Фонду Фрідріха Августа фон Гаєка з нагоди вісімдесятої річниці видання «Шлях до кріпацтва», яку відзначали 19 березня у Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

«За дві години польоту звідси українці захищають свою країну та свою свободу від російського нападу. На карту поставлено ні що інше, як основні принципи нашого європейського миропорядку: насильство не повинно розширювати кордони, влада має бути прив’язана до закону. Ми відстоюємо ці принципи, підтримуючи Україну», - заявив Шольц.

Він підкреслив, що Німеччина робить це «зважено та в тісній координації з партнерами в Європі та в усьому світі». Головне, зазначив політик, ФРН робить це довгостроково та надійно.

«Путін вважає, що він має більшу силу, ніж ліберальні демократії. Тоді, і лише якщо ми доведемо, що він неправий, в Україні буде справедливий мир, а відтак і мир у Європі», - підкреслив канцлер.

Того ж дня на іншій конференції - «Європа 2024» - Шольц заявив, що надійна, довгострокова підтримка України залишається центральною для миру в Європі. Він нагадав, що на початку лютого Європейський Союз розчистив шлях для подальшого пакету підтримки вартістю 50 мільярдів євро. Активізувалися спільні зусилля щодо підтримки України у Веймарському трикутнику. До цього додаються національні зусилля, які багато країн знову посилили останніми тижнями.

«Лише Німеччина виділила або запланувала близько 28 мільярдів євро на військову підтримку України. Боєприпаси для України ми закуповуємо на світовому ринку. Водночас нарощуємо виробництво у Європі. Все це робимо з чіткою метою: ми хочемо справедливого і тривалого миру в Україні, а не російського диктату. Для цього президент Росії має зрозуміти: ми, наші партнери та союзники, підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно», - заявив Шольц.

На конференції «Європа 2024» Шольц також різко розкритикував дискусію, що точиться тижнями, про передачу Україні ракет Taurus.

«Дебати в Німеччині неможливо перевершити з точки зору безглуздості», — сказав політик. Він зазначив, що для Німеччини як країни це «незручно», а власне дискусію, на його переконання, не розуміють за межами Німеччини.

«Я хотів би побачити в Німеччині дебати, які б не дискредитували розсудливість як нерішучість», — сказав канцлер.

Читайте також: Пісторіус розкрив деталі нового пакету військової допомоги Україні від Німеччини

Як повідомлялось, за обсягами допомоги Україні Німеччина є лідером у Європі та посідає друге місце у світі після США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-