Трамп похвалився перед виборцями вигадками про «запис» розмови із Зеленським - CNN

Трамп похвалився перед виборцями вигадками про «запис» розмови із Зеленським - CNN

Укрінформ
Дональд Трамп розповів на виборчому мітингу в Огайо, буцімто перехитрив своїх опонентів-демократів, коли п’ять років роки тому оприлюднив «запис» розмови з Володимиром Зеленським, яка стала ключовим чинником імпічменту експрезидента США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

За словами Трампа, він дозволив демократам робити «дедалі дикіші» заяви про суть розмови із Зеленським - «а потім ми оприлюднили плівку». І, мовляв, коли тодішній спікер Палати представників демократка Пелосі «почула» цей запис, вона нібито була розлючена, що її ввели в оману «брехливі» відгуки союзників про розмову. «У що, чорт забирай, ви мене втягнули? Ви чули цей дзвінок? Він не робив нічого з цього!», – нібито вигукнула Пелосі, якщо вірити Трампу.

«Вони не знали, що телефонна розмова була записана, – додав він. – Це добрий приклад того, що розмова була записана на плівку».

CNN перевірив ці заяви й дійшов висновку, що слова Трампа – цілковита вигадка.

Жодного запису його розмови із Зеленським ніколи не було оприлюднено; Пелосі не могла розсердитися на своїх союзників після прослуховування запису, тому що ніколи не чула його. Натомість у вересні 2019 року адміністрація Трампа оприлюднила письмовий переказ розмови.

Читайте також: Байден пожартував про вік Трампа на званій вечері у клубі Gridiron

Своєю чергою Аарон Беннетт, речник Ненсі Пелосі заявив у неділю, що історія Дональда Трампа є «безфактурною нісенітницею».

Як зазначається, у президента США зазвичай не записують телефонні розмови з іноземними лідерами - вони недослівно фіксуються в письмовій формі.

Підполковник у відставці Александр Віндман, який був одним із посадовців, що слухали розмову Дональда Трампа з Володимиром Зеленським, і який згодом став важливим свідком для імпічменту, повідомив CNN, що «немає жодних записів» цієї розмови.

«Він бреше», – зреагував Віндман про заяви Трампа.

Читайте також: Другий термін Трампа буде схожий на перший, але в «турборежимі» - спікер Джонсон

Тим часом Пелосі виступила з різкою заявою, звинувативши Трампа в «беззаконні» та спробі «розхитати інші країни на користь своєї кампанії».

Як повідомлялося у грудні 2020 року Палата представників оголосила імпічмент Трампу за двома статтями – зловживання владою і перешкоджання роботі Конгресу. Проте розслідування Сенату не підтвердило це рішення.

Зловживання владою стосувалося намагань Трампа спонукати українську владу розслідувати діяльність Байдена, який тоді був його потенційним опонентом на президентських виборах.

Фото: Justin Sullivan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-