Блінкен подякував Австрії за підтримку України

Блінкен подякував Австрії за підтримку України

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен високо оцінив взаємодію й партнерство між США й Австрією, відзначивши при цьому внесок, який ця європейська країна зробила на підтримку українців та в спільному протистоянні агресії РФ.

Про це глава Держдепартаменту США заявив у п’ятницю під час перебування у Відні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Фундаментальним фактом є те, що ми глибоко цінуємо дружбу між Австрією і Сполученими Штатами, а також партнерство між нашими країнами»,- наголосив глава Держдепу.

У цьому контексті він акцентував на тому, що Австрія «від першого дня була непохитним прихильником України та ключовим членом альянсу з понад 50 країн, які в різні способи об’єднуються на підтримку України».

Блінкен зауважив, що Австрія, хоча й залишається нейтральною країною у військовому плані, однак не стоїть осторонь у політичних аспектах.

Читайте також: Байден і прем’єр Ірландії обговорили взаємодію для підтримки України

«І ми бачимо це у надзвичайно щедрій підтримці, яку австрійський народ надав українським біженцям. Ми бачимо це в гуманітарній допомозі, яку Австрія надає людям в Україні, і, звісно, в рішучій підтримці санкцій ЄС, спрямованих на те, щоби росіяни та Путін не мали ресурсів для підживлення військової машини, яка продовжує агресію проти України»,- підкреслив глава американської дипломатії.

Він зазначив, що ці всі питання були предметом обговорень під час його зустрічей в п’ятницю з державним керівництвом Австрії у Відні.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен у п’ятницю відвідав з візитом Відень, де провів зустрічі, зокрема, з федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером та міністром закордонних справ Австрії Александером Шалленбергом.

Фото: State Department Photo by Ron Przysucha

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-