Сенат Аргентини відхилив пакет реформ президента Мілея

Сенат Аргентини відхилив пакет реформ президента Мілея

Укрінформ
Сенат Аргентини - верхня палата Національного конгресу країни - відхилив пакет реформ президента Хав’єра Мілея про дерегуляцію економіки, що стало суттєвою невдачею для його амбітних планів щодо економічних перетворень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Зазначається, що "мегапакет реформ", що спочатку містив понад 600 статей, все ще має шанси на затвердження у нижній палаті парламенту, оскільки обидві палати повинні його відхилити, щоб він був повністю знятий з порядку денного. При цьому партія президента має меншість в обох палатах парламенту.

Мілей розпочав виконувати обов'язки президента в листопаді минулого року, пообіцявши скоротити державні видатки, щоб подолати економічну кризу в Аргентині, позначену захмарною інфляцією та широкою бідністю. Голосування в четвер стало другою законодавчою невдачею для пакета Мілея після відхилення іншого набору запропонованих реформ минулого місяця, відомого як «Омнібусний закон».

Читайте також: Президент Аргентини може в червні відвідати Україну

Реформаційні ініціативи Мілея з відновлення економіки Аргентини включають, зокрема, плани девальвації песо на 50%, скорочення транспортних та енергетичних субсидій та призупинення деяких інфраструктурних проєктів.

Як повідомляв Укрінформ, президент Аргентини Хав'єр Мілей оголосив про заходи щодо дерегуляції економіки, які передбачають скасування або зміну понад 300 правил, зокрема щодо орендної плати та праці. Центральний банк Аргентини випустить 10-річні векселі, аби залучити $3,2 мільярда для погашення боргу країни.

Фото: Igor Wagner/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-