Південна Корея і США провели навчання підрозділів спецоперацій та бойової авіації

Південна Корея і США провели навчання підрозділів спецоперацій та бойової авіації

Укрінформ
Південна Корея та Сполучені Штати провели масштабні спільні навчання підрозділів сил спецоперацій за участю близько 1400 військових та понад 40 вертольотів і транспортних літаків, а також тренування бойової авіації з перехоплення ракет КНДР.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Маневри сил спецоперацій тривали впродовж п’яти днів у провінції Кьонгі, що оточує Сеул, та в гірському районі Індже за 126 кілометрів на схід від південнокорейської столиці.

За інформацією Міноборони РК, під час навчань союзники відпрацьовували транспортування загонів спецоперацій гелікоптерами CH-47 Chinooks та UH-60 Black Hawk у супроводі ударних AH-64E Apache, їх десантування, проникнення у визначені райони та забезпечення безпечних зон для скидання транспортними літаками C-130H припасів.

У Міноборони зазначили, що такі навчання мають на меті зміцнити взаємодію союзників та посилити їх оперативні можливості протидіяти загрозам з боку КНДР.

Yonhap також повідомляє про проведення ВПС Південної Кореї і США в цей же період навчань із бойовими пусками ракет біля західного узбережжя Корейського півострова. У цих маневрах було задіяно близько 40 бойових літаків, у тому числі південнокорейські F-35A, F-15K і F-4E, а також A-10 і F-16 Повітряних сил армії США, дислоковані в країні.

Під час навчань пілоти тренувалися в різних умовах збивати ракетами класу «повітря-повітря» імітаційні крилаті ракети противника на малих висотах, а також завдавати точних ударів по позиціях артилерії великої дальності ракетами класу «повітря-поверхня» та керованими авіабомбами.

Маневри проходили у межах щорічних спільних навчань союзників «Щит свободи» й на тлі зростання занепокоєння щодо ракетних загроз з боку КНДР, яка від початку року вже здійснила п’ять випробувань крилатих ракет.

Читайте також: Корейські та британські військові провели масштабні навчання поблизу кордону з КНДР

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея під час військових навчань випробувала новий основний бойовий танк.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-