Росія могла заглушити сигнал на літаку, яким летів міністр оборони Британії - Reuters

Росія могла заглушити сигнал на літаку, яким летів міністр оборони Британії - Reuters

Укрінформ
Росія могла заглушити супутниковий сигнал літака, на якому міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс повертався із Польщі.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело в британському уряді та журналістів, які подорожували з Шеппсом, передає Укрінформ.

За словами джерела агентства, сигнал GPS на літаку був заблокований близько 30 хвилин в той момент, коли він пролітав поблизу Калінінградської області РФ.

Співрозмовники Reuters зазначили, що в цей час мобільні телефони присутніх на борту не могли підключитися до Інтернету, а літак був змушений використовувати альтернативні методи для визначення свого місцезнаходження.

Читайте також: Міністр оборони Британії у Києві закликав світ допомогти Україні перемогти у війні

Міністерство оборони Великої Британії не надало офіційних коментарів з приводу цієї інформації.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Силами оборони Естонії Мартін Херем заявив, що РФ, імовірно, стоїть за збільшенням випадків глушіння супутникових сигналів, які використовуються авіакомпаніями, смартфонами та системами озброєння у країнах Європи. За його словами, особливий сплеск було зареєстровано в січні на території від Фінляндії до Польщі та Чорноморського регіону.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-