Польща відкличе понад 50 послів з різних країн

Польща відкличе понад 50 послів з різних країн

Укрінформ
Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський 13 березня вирішив відкликати понад 50 польських послів в різних країнах і скасувати призначення кількох нових послів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні МЗС Польщі, передає Укрінформ.

“Міністр закордонних справ Радослав Сікорський 13 березня прийняв рішення про завершення місії понад 50 послів і відкликання кільканадцяти кандидатур, поданих на затвердження попереднім керівництвом міністерства”,- йдеться в заяві МЗС Польщі.

Як зазначається, запропоновані зміни були схвалені прем’єром Польщі, відтак розпочалася практична процедура відкликання послів.

Як повідомляється, уряд, який несе конституційну відповідальність за зовнішню політику, вважає, що необхідна заміна на посадах представників Польщі за кордоном, це "сприятиме кращому, професійному реагуванню на складні виклики, які сьогодні постають перед польською зовнішньою політикою”.

Читайте також: Сікорський анонсував завершення «холодної війни» Польщі з Німеччиною та ЄС

Глава польського уряду Дональд Туск у четвер заявив: якщо президент Польщі Анджей Дуда не погоджуватиметься на призначення нових послів, тоді їх обов'язки замість відкликаних дипломатів виконуватимуть тимчасово повірені у справах Польщі у конкретних країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-