За російські номери власників машин в Естонії штрафуватимуть на €400

За російські номери власників машин в Естонії штрафуватимуть на €400

Укрінформ
Естонія вимагала від власників автомобілів з російськими номерними знаками перереєструвати свої транспортні засоби не пізніше 13 березня, інакше їм загрожуватиме штраф до 400 євро.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на національного мовника ERR.

Зазначається, що вимога про перереєстрацію пов'язана із забороною на в'їзд до Естонії автомобілів з російськими номерами, яка набула чинності 13 вересня минулого року і передбачала шестимісячний перехідний період.

«Поліцейські звертатимуть увагу на автомобілі з російськими номерами. Якщо автомобіль не перереєстрований, то це порушення, яке карається штрафом у розмірі до 100 штрафних одиниць, або 400 євро», – повідомив майор поліції Андрес Кірсінг.

Він пояснив, що відсутність реєстрації є порушенням статті 203 Закону про дорожній рух, в якій йдеться про керування транспортним засобом, що не зареєстрований або не пройшов перереєстрацію.

Передумовою перереєстрації в Естонії транспортних засобів із третіх країн є видана Податково-митним департаментом митна декларація з позначкою "звільнений товар", з якою слід звернутися до бюро обслуговування Департаменту транспорту та пройти передреєстраційний контроль, пояснив голова бюро дорожнього руху Департаменту транспорту Мяртен Сурва.

Державне мито за реєстрацію моторного транспортного засобу становить 130 євро, плюс 62 євро за реєстраційні знаки. Державне мито за схвалення типу транспортного засобу становить 205 євро плюс додаткові витрати залежно від транспортного засобу, пов'язані, наприклад, з перевіркою гальм, шуму та викидів. За словами Сурви, необхідно також зважити на можливі витрати, пов'язані з митними процедурами.

Читайте також: У Фінляндії заявили, що автівки з російськими номерами мають виїхати з країни до 16 березня

Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс заявив, що у випадку автомобіля вартістю близько 20 000 євро різні плати становлять близько 6000 євро.

За даними Департаменту транспорту, минулого року в Естонії на облік було поставлено 83 автомобілі з Росії. За перші два місяці цього року було зареєстровано ще 13 автомобілів із російськими номерами.

Як повідомлялося, в сусідніх з Естонією балтійських країнах заборона на участь у русі машин з російськими номерами вже діє. Там за порушення такої норми може загрожувати конфіскація.

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-