Фінська поліція зняла з авіарейсу підпилого експрем'єра Естонії

Фінська поліція зняла з авіарейсу підпилого експрем'єра Естонії

Укрінформ
Фінська поліція висадила з літака у Гельсінському аеропорту колишнього прем'єр-міністра Естонії Тааві Рийваса. Повідомляють, що в момент інциденту він був у стані алкогольного сп’яніння.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR.

"Колишнього прем'єр-міністра Естонії Тааві Рийваса зняли з рейсу до Японії в аеропорту Гельсінкі. За даними ЗМІ, Рийвас був у стані алкогольного сп’яніння", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Рийвас мав летіти до Японії у складі естонської бізнес-делегації, що супроводжувала міністра закордонних справ країни. Але поліція у Гельсінкі висадила його з рейсу після словесної перепалки з членами екіпажу.

Читайте також: Пілоти пасажирського літака в Індонезії заснули під час рейсу на пів години

Очевидці в аеропорту Гельсінкі зазначили, що естонський експрем'єр був у помітному стані алкогольного сп'яніння ще у приміщенні аеропорту.

Міністерство закордонних справ Естонії повідомило, що, хоча їм відомо про цей інцидент, вони не знають, чому Рийваса зняли з рейсу, який затримали нібито через його поведінку.

Керівник бюро зі зв’язків з громадськістю у МЗС Естонії Лійса Тутс повідомила, що члени бізнес-делегації самі організовують та оплачують собі поїздки. За її словами, члени бізнес-делегації вільні у своїх діях та рішеннях, а міністерство не несе відповідальності за членів бізнес-делегації або їхні пересування.

Читайте також: У США Boeing із пасажирами на борту під час злету втратив шину

Очевидець заявив, що у Рийваса виникла суперечка з екіпажем літака. Вони сперечалися фінською мовою, але через деякий час на борт прибули поліцейські та вивели Рийваса з літака.

Як повідомляв Укрінформ, Україна точно стане членом НАТО, і Альянсу вигідно прийняти до себе такого потужного члена. Про це заявив колишній прем’єр-міністр Естонії Тааві Рийвас під час 15-го щорічного Київського безпекового форуму. За його словами, важливо пам’ятати, що Україна зараз бореться "не лише за себе, а й за весь демократичний світ та за всю Європу".

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-