Пілоти пасажирського літака в Індонезії заснули під час рейсу на пів години

Пілоти пасажирського літака в Індонезії заснули під час рейсу на пів години

Укрінформ
В Індонезії обидва пілоти літака, який перевозив понад 150 пасажирів, заснули під час польоту майже на пів години.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на RTLnieuws.

“Внутрішній рейс в Індонезії приблизно пів години проходив без контролю чергового екіпажу. Обидва пілоти Batik Air заснули у кабіні”, - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що інцидент стався ще в січні з літаком, який прямував з Південно-східного Сулавесі до столиці Індонезії Джакарти. На його борту перебували 153 пасажири.

У звіті Національного комітету з безпеки йдеться, що вночі 25 січня, приблизно через 90 хвилин після вильоту літака Airbus A320, капітан попросив дозволу у другого пілота трохи відпочити. Другий пілот узяв на себе командування літаком, однак також заснув.

Як зазначається, це призвело до низки навігаційних помилок, проте 153 пасажири та четверо бортпровідників не постраждали під час польоту, що тривав 2 години 35 хвилин.

Читайте також: У Кенії зіткнулися літаки, двоє людей загинули

Міністерство транспорту Індонезії “винесло сувору догану” авіакомпанії Batik Air у зв'язку з інцидентом, а також закликало приділяти більше уваги відпочинку екіпажів.

Як повідомляв Укрінформ, у лісі індонезійської провінції Північний Калімантан розбився невеликий вантажний літак Pilatus. 29-річний пілот був знайдений живим і неушкодженим, а 35-річний інженер, який перебував на борту в момент падіння, загинув.

Фото ілюстративне: Nur Saif Al-Ghoziy 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-